Skip til hoved indholdet
    Hjem Velkommen

Velkommen

Det er væsentligt, at jeres barn får en god og tryg start. Det kan være en stor omvæltning for både barnet og forældre, når barnet starter i dagtilbud.

Derfor er det en god idé at aftale et besøg, når I har sagt ja til pladsen hos os.

Her kan I tale med personalet om, hvordan netop jeres barn får en god start. Børn er forskellige - nogle børn har brug for en lang indkøring, og andre børn har det fint med en lidt kortere. Vi forventer dog, at I afsætter tid til opstart og tilbringer mindst et par uger sammen med jeres barn.

Vi har opstartssamtale inden for de første par måneder.

Vi anvender AULA som kommunikationsplatform.

Værd at vide

Når I afleverer og henter jeres barn, skal I altid huske at tjekke barnet ind/ud på AULA på skærmene ved garderoberne, samt tage personligt kontakt til personalet, så vi sikrer at de har set, at I er kommet/gået. Det er vigtigt, at I giver besked, hvis jeres barn hentes af andre end jer forældre.

Det er altid vigtigt at få sagt ordentligt farvel til jeres barn, inden I forlader huset - også selvom det gør barnet ked af det. Gråd er en naturlig reaktion ved adskillelse, og vi skal nok tage hånd om barnet og trøste.

Vi vægter hverdagsdialogen højt, og bestræber os på at dele fortællinger om jeres barn, som skaber indblik i jeres barns trivsel og udvikling. Vi ønsker også at give jer mulighed for at tale videre med jeres barn om dets oplevelser i Børne- og Kulturhuset igennem vores fortællinger ansigt til ansigt og på AULA.

Vi tager både på småture i lokalområdet og på større ture. På impulsive ture og planlagte ture. Derfor er det vigtigt, at I orienterer jer dagligt. Hvis jeres barn skal på en planlagt tur, får I besked på AULA.

Hvis det er en længere tur, der er annonceret, skal jeres børnehavebarn have en god turrygsæk med, hvori der ligger drikkedunk/vand. Vi anbefaler en rygsæk med gode og brede skulderstropper, som kan lukkes over brystkassen. Det er også vigtigt, at børnene har godt og behageligt fodtøj på, der passer deres fødder og årstiden, så børnene kan bruge deres energi på turenes indhold fremfor at holde stropperne oppe på deres små skuldre eller have svært ved at gå.

Vi sørger for madpakker.

For at have en god hygiejne og mindske smittefare og sygdom skal I vaske hænder med jeres barn, når I kommer og går. Undersøgelser viser, at det spiller en væsentlig rolle for at mindske smitsom sygdom.

Når jeres barn er i daginstitutionen, skal det have behageligt tøj på, som det er nemt at lege og bevæge sig i. Det er vigtigt, at det er tøj og fodtøj, som er nemt for barnet selv at få af og på. Når man leger, lærer og har det sjovt, kan ens tøj blive snavset og i nogle tilfælde ødelagt. Da børnene fordyber sig i faglabs med maling, lim, træ, skruer og scienceprojekter kan der hurtigt komme maling eller andet på tøjet, når børnene er optagede af de kreative processer. Det må ikke være nervøsitet for at ødelægge tøjet, der forhindrer børn i at boltre sig i Børne- og kulturhusets kreative udtryksmuligheder. Det er derfor en god ide at lade yndlingssættet blive hjemme, og have tøj på der tåler at blive nasset og ødelagt.   

Vi går på legepladsen med alle børnehavebørn hver dag uanset vejret. Det er derfor vigtigt, at børnene har påklædning med, der passer til årstiden. Husk navn i tøjet.

Huskeliste:

  • Flyverdragt
  • Termotøj
  • Regntøj
  • Støvler/sko
  • Gummistøvler
  • Varm trøje
  • Hue og vanter
  • Solhat
  • Indesko
  • Skiftetøj (bukser, bluser, strømper, undertøj)

Syge børn skal være hjemme hos deres forældre, til de bliver raske. Dette af hensyn til barnet selv og til de andre børn pga. smittefare. Du melder dit barn syg på AULA.

Vi følger Sundhedsstyrelsens vejledning og retningslinjer i forhold til børns sygdomme og deltagelse i dagtilbud.

Generelt skal børnene i Børne- og Kulturhusets Dagtilbud have en god almen tilstand, hvor de kan følge dagligdagen og alle aktiviteter. Et barn er ikke kun syg ved feber, og vi vil altid tage en individuel vurdering af barnet, hvis det bliver sygt i løbet af dagen.

Ringes barnet hjem, forventer vi, at barnet hentes hurtigst muligt.

Vi betragter måltidet som en pædagogisk aktivitet, hvor børn og voksne i fællesskab smager og taler om maden. Herigennem udvider barnet både smagsløg, kendskab til og sprog omkring maden.

I Børne- og Kulturhusets Dagtilbud er der madordning fra huset slår dørene op. Derefter vil der, for forældre til børn, der er fyldt 3 år, være valg omkring madordningen hvert 2.år.

Vores køkkenmedarbejdere sørger for sunde og alsidige måltider, der lever op til de ernæringsmæssige krav i Høje-Taastrup Kommunes mad- og måltidspolitik samt Sundhedsstyrelsens kostanbefalinger.

Læs Høje-Taastrup Kommunes kostpolitik

Børne- og Kulturhusets Dagtilbud har en sukkerpolitik. Der serveres ikke sukker i hverdagen, men kun til særlige begivenheder og traditioner i huset, f.eks. julefesten.

Vi vil altid gerne fejre barnets fødselsdag.

Der serveres ikke sukkerholdige mad- og drikkevarer, men barnet må gerne uddele frugt, boller, sukkerfri kage, figenstænger, ostehaps mv.

Tal altid med de voksne på barnets stue inden fødselsdagen, så I sammen kan arrangere en dejlig fejring af barnet. Vi forventer ikke, at I forældre deltager i fødselsdagen, men I er velkomne.

Vi tager også gerne hjem til fødselsdag hos barnet, hvis I inviterer os til frokost.

Kontakt

Børne- og Kulturhusets Dagtilbud
Taastrupgårdsvej 75
2630 Taastrup 

Pædagogiske ledere: 

Marina Geralis  
marinage@htk.dk

Rikkelykke Fenja Søndergaard
rikkelykkesoe@htk.dk 

Klyngeleder:

Tina Gjerstrup-Olsen
tinggj@htk.dk 

Åbningstider

Mandag - torsdag: kl. 6.30–17.00

Fredag: kl. 6.30–16.30