Skip til hoved indholdet
    Hjem Forældresamarbejde

Forældresamarbejde

Det er af stor betydning for barnet, at vi udviser gensidig respekt for de forskellige perspektiver, vi har på barnet.

Imens I forældre er eksperter på jeres eget barn, har vi en stor viden om jeres barn i et børnefællesskab samt faglig viden om barnets trivsel, udvikling og læring.

Derfor er det også vigtigt, at vi er nysgerrige på hinandens tilgange til barnet og skaber en rød tråd og et godt samarbejde. Det har nemlig stor betydning for barnets trivsel, udvikling og læring.

Samarbejde med forældre om deres barns læring

Vi vil bestræbe os på kontinuerligt at give jer informationer om jeres barn og dele viden om barnets udvikling og vores pædagogiske arbejde, ligesom vi er interesserede i at høre om det, der fylder i jeres liv. Det gør, at vi sammen bedre kan møde barnet der, hvor det er lige nu, og vi i fællesskab kan skabe de bedste betingelser for jeres barns trivsel og udvikling.

Hvis I har spørgsmål til, hvordan I kan være med til at udvikle jeres barns sprog, håndtere sovetider eller noget helt tredje, står vi gerne til rådighed med sparring og gode råd.

Vi har en række faglige samarbejdspartnere, der jævnligt vil komme i huset for at vejlede os i vores arbejde. Det er f.eks. psykologer, tale-høre-konsulenter, ergo-terapeuter, fysioterapeuter, socialrådgivere og sundhedsplejersker.

Vi afholder en årlig samtale med jer om jeres barns trivsel og udvikling. I Høje-Taastrup Kommune bruger vi Rambøll Dialog samt Sprogvurderinger som afsæt for samtalen. Derudover holder vi selvfølgelig samtaler efter behov.

Det er vigtigt for jeres barn, at vi har en god kommunikation. Der er ingen spørgsmål eller undren, der er for lille. I må altid komme og stille spørgsmål ved vores praksis, så vi kan forklare, hvorfor vi gør det, vi gør. I gør os klogere på vores praksis set med forældreøjne, og derfor kan I også være med til at gøre os endnu dygtigere til vores arbejde, når I kommer og undrer jer

Forældrebestyrelsen og kontaktforældre

Forældrebestyrelsen sammensættes i klyngen og består af 7 forældrerepræsentanter og 2 suppleanter valgt blandt forældrene. Valget afholdes i 2. kvartal, og man vælges for 2 år. Der holdes møder 4-6 gange årligt, hvor vi fx beskæftiger os med forældresamarbejde og læreplansarbejde og økonomi. Forældrebestyrelsen er også med til at udarbejde principper for måltider, forældresamarbejde og meget mere.

Det er muligt at stille op til forældrebestyrelsen, når der er valg en gang årligt.

Kontaktforældrene er med til at arrangere og hjælpe til ved børne- og forældreaktiviteter - det kan fx være sommerfest, julefest og etablering af legegrupper. På den måde er man med til at styrke fællesskabet i dagtilbuddet, og man deltager i det omfang, man har tid og lyst.

Forældremøder

Vi er optaget af at holde meningsfulde og udbytterige møder med forældre. Derfor har vi ikke en fasttømret plan for hvordan og hvor ofte, vi afholder møder - derimod lytter vi til jer forældre og holder møder, når der er behov for det.  

Vi har god erfaring med møder, som er tilrettelagt efter familierne og aktuelle temaer. Det kan f.eks. være overgangsmøder for forældre med børn, der skal rykke fra vuggestue til børnehave eller informationsmøder om start i SFO og skole. Det kan også være møder i de enkelte stuer/grupper/teams.

Kontakt

Børne- og Kulturhusets Dagtilbud
Taastrupgårdsvej 75
2630 Taastrup 

Pædagogiske ledere: 

Marina Geralis  
marinage@htk.dk

Rikkelykke Fenja Søndergaard
rikkelykkesoe@htk.dk 

Klyngeleder:

Tina Gjerstrup-Olsen
tinggj@htk.dk 

Åbningstider

Mandag - torsdag: kl. 6.30–17.00

Fredag: kl. 6.30–16.30